Kukláči udreli i v Komárne, troch ľudí obvinili z úkladnej vraždy

TA3 SITA TASR
28.9.2018 14:27

Generálna prokuratúra uviedla, že troch z ôsmich ľudí zadržaných na štvrtkovej megaakcii polície už obvinili z úkladnej vraždy. Ide o podozrivých z vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Polícia podľa informácií webu Sme zasiahla po Kolárove aj v Komárne v dome ženy, ktorá má prekladať z taliančiny kontroverznému podnikateľovi Marianovi Kočnerovi.

Súvisí akcia s Kuciakom?

Elitné policajné "Lynx Commando" má podľa portálu zasahovať v dome, kde býva 44-ročná Alena. Aj táto akcia, ktorá sa odohráva deň po tej v Kolárove, by mala súvisieť s vraždou Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej.

Podľa svedkov z ulice sa ráno objavili civilné vozidlá s evidenčnými číslami rôznych okresov a parkovali s naštartovanými motormi. Neskôr zmizli a okolo poludnia sa objavilo ozbrojené komando. Policajti v civile celé popoludnie vynášali z domu predmety. "Len to sme videli, že sa vozí na drahých autách," uviedla o žene jedna zo susediek, ktorá však o nej nič bližšie nevedela. Povedala, že zásah s množstvom civilných vozidiel sa začal zhruba o 11.00 h. "Ja som vynášala smeti a videla som tu plno vozidiel a kukláčov," dodala s tým, že žiadny vrtuľník nezasahoval. Na dome, v ktorom býva, podľa susedy nie sú žiadne tabule, ktoré by naznačovali, že tam pôsobí tlmočnícka firma.

Ženu komando odviezlo krátko po 18.30 h. Kolónu civilných vozidiel komanda sprevádzalo jedno policajné auto. Novinárom mimo záznam ľudia z ulice povedali, že to bola konfliktná osoba, ktorá bola dlho zadlžená, potom zrazu začala striedať drahé vozidlá.

Desiatky kukláčov, psovodi i ostreľovači

Generálna prokuratúra informovala o posune v prípade v súvislosti so zásahom v Kolárove. "Môžeme potvrdiť, že počas včerajšej policajnej akcie bolo so súhlasom prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry zadržaných 8 podozrivých osôb. Po ich vypočutí bolo 5 osôb zo zadržania prepustených a 3 osobám (T. S, M. M., Z. A.) bolo vznesené obvinenie za obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy a za ďalšie trestné činy. V aktuálnom štádiu prípravného konania vyšetrovateľ Policajného zboru SR vykonáva úkony s obvinenými a na ich základe spracuje podnet pre prokurátora na podanie návrhu na vzatie obvinených do väzby. Ďalšie informácie nie je možné aktuálne poskytnúť," informovala JOJ hovorkyňa generálnej prokuratúry Andrea Predajňová.

Vo štvrtok vzbudila veľkú pozornosť masívna akcia polície v Kolárove, kde mali zadržať podozrivých z vraždy novinára Kuciaka jeho snúbenice. Zasahovalo pri nej 55 elitných kukláčov. "Zúčastnili sa na ňom psovodi, pyrotechnici, ostreľovači i medici. Musím tak oceniť pripravenosť policajtov, perfektné naplánovanie a samotné taktické prevedenie," uviedla ministerka vnútra Denisa Saková.


Jána Kuciaka a jeho snúbenicu zavraždili v obci Veľká Mača 21. februára tohto roka. V súvislosti s týmto prípadom sa udiali viaceré personálne zmeny vo vláde a do ulíc vyšli desaťtisíce protestujúcich občanov. Kuciak pracoval ako investigatívny redaktor pre portál Aktuality.sk.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok