SMK sa premenuje, názov strany už nemá zmysel

TASR
30.5.2012 15:13

Mimoparlamentná SMK zmení názov 22. septembra; v tento deň sa uskutoční stranícky snem. Pre TASR to dnes potvrdil predseda politického subjektu József Berényi s tým, že o novom názve ešte prebieha vnútorná diskusia.

SMK sa premenuje, názov strany už nemá zmysel
SITA

"Náš názov Strana maďarskej koalície bol prijatý ešte v čase, keď sa zlúčili tri maďarské strany. Teraz už nie sme v koalícii s nikým, takýto názov už nemá veľký zmysel. Forma nevystihuje obsah," vysvetlil Berényi plánované zmeny. Šéf SMK tvrdí, že niekoľko návrhov na nové meno značky už existuje, prezradiť ich však nechcel. "Aby si nemysleli, že niečo preferujem," dodal.

Modernizáciu SMK vrátane zmeny stanov ohlásila strana v apríli po rokovaní Republikovej rady, ktorá Berényiho potvrdila vo funkcii predsedu. Jeho mandát však platí len do snemu strany. Hoci sa SMK opäť nedostala do Národnej rady SR, členovia strany poukazovali na to, že voličov na rozdiel od mnohých pravicových strán nestratili. Do budúcnosti preto plánujú stavať svoj úspech na tejto pevnej základni voličov. Do ďalších volieb chce SMK zmobilizovať voličov aj tak, že bude poukazovať na nedostatky vlády Roberta Fica (Smer-SD).

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok