Zásah trval 16 hodín. Čo vieme o zvrate v prípade Kuciak?

TA3 TASR
28.9.2018 10:14

Polícia zatkla podozrivých z vraždy Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Elitní policajti zasahovali v Kolárove. Oficiálnych informácií je málo – výsledkom razie má byť osem zadržaných. Medzi nimi aj bývalý vojak a niekdajší policajný vyšetrovateľ. Zásah trval 16 hodín. Pozrite si, čo doteraz o prípade vieme.

Pri zadržaní podozrivých v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho partnerky zasahovalo 55 elitných kukláčov. Ako ďalej na sociálnej sieti napísala ministerka vnútra Denisa Saková, podľa šéfa Útvaru osobitného určenia išlo o štandardný zásah, ktorý mal hladký priebeh. "Zúčastnili sa na ňom psovodi, pyrotechnici, ostreľovači i medici. Musím tak oceniť pripravenosť policajtov, perfektné naplánovanie a samotné taktické prevedenie," uviedla Saková. Prezídium policajného zboru na sociálnej sieti zopakovalo, že celému prípadu sa venuje najväčší vyšetrovací tím v histórii, čo sa premietlo aj do vysokého počtu nasadených policajtov priamo v akcii.

Policajný zásah v Kolárove sa vo štvrtok krátko pred 18.00 h skončil. Kolóna policajných vozidiel opustila Harcsovu ulicu a v jednom z áut sedel aj Tomáš Sz., ktorý je jedným zo zadržaných v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky Martiny Kušnírovej.

Generálna prokuratúra sa nechce bližšie vyjadrovať k procesným úkonom a žiada novinárov o zdržanlivosť pri informovaní.

Pre políciu a dozorujúceho prokurátora plynie od štvrtka rána 48-hodinová lehota na podanie návrhu na väzobné stíhanie. Sudca bude mať od podania návrhu 72 hodín na rozhodnutie, či podozrivých pošle do väzby. O prípadnom väzobnom stíhaní by mal teda sudca pre prípravné konanie rozhodnúť najneskôr do pondelka 1. októbra. Právny zástupca rodiny Kuciakovcov Daniel Lipšic vyzýva verejnosť, aby mala dôveru k doterajším výsledkom vyšetrovania.

Ján Kuciak bol investigatívny novinár v redakcii spravodajského webu Aktuality.sk. Kuciaka a jeho snúbenicu zavraždili 21. februára v ich dome vo Veľkej Mači výstrelmi z pištole kalibru 9 mm. Prokurátor nedávno uviedol, že dvojnásobná úkladná vražda súvisela s Kuciakovou prácou.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok