Boeing minul pristávaciu dráhu, s pasažiermi sa zrútil do lagúny

TA3 SITA
28.9.2018 07:27

Do lagúny pri medzinárodnom letisku Chuuk International Airport v Mikronézii spadlo lietadlo, ktoré minulo pristávaciu dráhu. Zábery z miesta ukazujú Boeing 737-800 leteckej spoločnosti Air Niugini čiastočne potopený v plytkej vode pri pobreží. Hoci viacerí z 35 pasažierov a 12 členov posádky letu ANG73 utrpeli zranenia, nikto neprišiel o život.

Lietadlo sa zrútilo do lagúny obklopujúcej tento ostrovný štát v Tichom oceáne po jednej hodine nadránom SELČ. Všetkých 35 pasažierov i 12 členov posádky po evakuácii z čiastočne potopeného stroja hospitalizovali, informácie o vážnejších zraneniach však neboli bezprostredne známe.

K nehode podľa spravodajského servera Sky News došlo po tom, čo stroj spoločnosti Air Nuigini z Papuy-Novej Guiney pri pristávaní minul dráhu na mikronézskom medzinárodnom letisku Chuuk. Presná príčina incidentu sa vyšetruje.

Na fotografiách, ktoré kolovali na sociálnych sieťach, bolo vidieť lietadlo v plytkej vode bezprostredne pri pobreží. Lietadlo smerovalo z mikronézskeho ostrova Pohnpei do Port Moresby, hlavného mesta Papuy-Novej Guiney, s jednou zastávkou na mikronézskom ostrove Weno. Mikronézia sa nachádza v Pacifiku severne od Austrálie a východne od Filipín a má iba 100.00 obyvateľov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok