PR správa

Poznáme finančnú gramotnosť Slovákov. Skončili so známkou dva mínus

PR
17.9.2018 14:42

Viac ako 7-tisíc Slovákov v uplynulých mesiacoch absolvovalo veľký Test investičných znalostí. Skončili s priemernou známkou dva mínus. J&T Banka, ktorá tento vzdelávací projekt rozbehla, sa preto rozhodla spustiť aj jeho druhú fázu. V nej sa budú záujemcovia finančne vzdelávať. Po absolvovaní kurzu si urobia test, aby videli, ako sa zlepšili.

Poznáme finančnú gramotnosť Slovákov. Skončili so známkou dva mínus
ČTK/PICTURE ALLIANCE/West Coast Surfer

Ak sa chcete finančne vzdelať aj vy, stačí ak si v Messengri pridáte do kontaktov komunikačného chatbota EDUARTa. Finančným vzdelávaním vás v mobile či na počítači prevedie zadarmo a postupnými krokmi.

Doterajšie výsledky Testu investičných vedomostí ukázali, že aj keď sú Slováci v investovaní opatrní, vyznajú sa v ňom.  „Ak vezmeme do úvahy, že Slováci narábajú s voľnými peniazmi pomerne konzervatívne, musím s potešením povedať, že výsledky testu prekonali naše očakávania. Základné znalosti z oblasti investovania sú dobré a môžeme ich ďalej rozvíjať. Pri súčasnej úrovni úrokových sadzieb totiž ľudia chcú investovať viac a zaujímajú sa o to,  ako svoje peniaze zhodnotiť,“ vysvetľuje generálna  riaditeľka J&T Banky Anna Macaláková.

Práve na posilnenie a rozvoj vedomostí v oblasti investovania bude slúžiť nasledujúca fáza edukačného programu EDUART. Je bezplatný a je pre všetkých, teda aj pre tých ľudí, ktorí sa finančne vzdelávať len začínajú. Chatbot EDUART ich totiž svetom financií prevedie v mobile či na počítači postupne. Program pozostáva z úvodu a zo šiestich odborných investičných lekcií: Úvod do investovania, Dlhopisy, Akcie, Podielové fondy, Alternatívne investície a Tvorba investičného portfólia. Každý týždeň pribudne nová lekcia.

Vďaka online forme vzdelávania, keď chatbot EDUART komunikuje s človekom jednoducho cez jeho Messenger, sa môžu záujemcovia vzdelávať kdekoľvek a kedykoľvek presne tak, ako im to vyhovuje. Stačí na to mobil s pripojením na internet. Chatbota môžu tiež požiadať, aby im lekciu poslal v konkrétny dátum.

Dvadsaťjeden testových otázok aj samotné finančné vzdelávanie pripravil tím analytikov a finančných expertov J&T Banky. Banka aj týmto pokračuje v napĺňaní vízie bohatého a úspešného Slovenska.

J&T Banka patrí medzi najrýchlejšie rastúce banky v regióne. Je lídrom v oblasti privátneho a investičného bankovníctva. Na Slovensku administruje klientske aktíva vo výške 2,46 miliardy eur. Vytvára unikátne investičné príležitosti s najvyššou mierou individuálneho prístupu. Ceníme si zásadu vzájomného úspechu, a preto sa s našimi klientmi delíme o výnosy. Považujeme ich za svojich partnerov. Cieľom J&T Banky je bohatšie Slovensko. V umení, vzdelávaní a inováciách, preto podporujeme tie najlepšie projekty. Spoločne s českou J&T Bankou, ruskou J&T Bank AO, J&T Bank & Trust Corporation so sídlom na Barbadose, chorvátskou J&T Bank a Poštovou bankou sme súčasťou bankového a finančného holdingu J&T Finance Group SE. Viac informácií na www.jtbanka.sk a www.jet.sk.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok