Výbuch v Nairobi si vyžiadal najmenej 28 zranených

TA3, TASR
28.5.2012 17:45

Najmenej 28 zranených si vyžiadal výbuch, ktorý dnes napoludnie otriasol obchodným centrom v kenskej metropole Nairobi. Miestne úrady sa rozchádzajú v tom, či išlo o teroristický útok alebo o následok elektrického skratu.

Výbuch v Nairobi si vyžiadal najmenej 28 zranených
SITA

Premiér Raila Odinga vyslovil podozrenie, že za explóziou stoja teroristi zo somálskeho povstaleckého hnutia aš-Šabáb. Miestna polícia naproti tomu tvrdí, že zrejme vybuchol elektrický transformátor, čo však zase popiera energetická spoločnosť Kenya Power. Niektorí svedkovia tvrdia, že videli bradatého muža somálskeho alebo arabského pôvodu, ktorý krátko pred výbuchom nechal tašku neďaleko jedného z predajných stánkov. Podľa iných neznámi muži odpálili v nákupnom centre granáty.

Spomedzi 28 zranených sú štyria v kritickom stave. Prvé správy hovorili aj o jednom zabitom človeku, čo sa ale neskôr nepotvrdilo.
Viac ako desať životov si vyžiadala vlna teroristických útokov v Nairobi a Mombase, odkedy kenské vojská vlani v októbri prekročili hranice Somálska, kde začali ofenzívu proti hnutiu aš-Šabáb napojenému na al-Káidu, ktoré pohrozilo odvetnými útokmi voči Keni. Premiér Odinga po dnešnom výbuchu vyhlásil, že ofenzíva v Somálsku bude pokračovať.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok