Frešo: SDKÚ ma jasnú víziu, Lipšic ju len ide hľadať

SITA
28.5.2012 10:56

Predseda SDKÚ-DS Pavol Frešo sa dnes ospravedlnil bývalej premiérke a podpredsedníčke strany Ivete Radičovej za pád vlády, spomenul nové priority strany a vyjadril sa aj k odchodu exministra Daniela Lipšica z KDH.

Frešo: SDKÚ ma jasnú víziu, Lipšic ju len ide hľadať
SITA

Ako povedal dnes na tlačovej besede, mrzí ho pád Radičovej vlády, chce sa jej ospravedlniť a povedať, že nové vedenie SDKÚ-DS nikdy nepripustí, aby o dôveru prišli pre škandály a kauzy. Podľa neho najväčšie rezervy má pravica v neschopnosti vládnuť a v kauzách.

SDKÚ-DS pripraví na 17. novembra programovú konferenciu, aby nemala strana len generálnu líniu, ale aj zrozumiteľný program, ktorý chce napĺňať. „Chceme obhajovať záujmy tých, ktorých sme kedysi opustili, lekárov, učiteľov, majstrov, sestričky, teda strednú vrstvu. Musia vedieť, že sa môžu o nás kedykoľvek oprieť,“ povedal. Frešo avizoval, že SDKÚ-DS podá návrh zákona, ktorý uľahčí živnostníkom život. Vraj sa bude ťažko odmietať aj socialistom. Modrí budú zároveň brániť druhý dôchodkový pilier. 

Frešo sa vyjadril aj k odchodu Daniela Lipšica z KDH. „SDKÚ má jasnú víziu. On hovorí, že ju ide len hľadať,“ povedal s tým, že mu ponúka konzultácie o vízii. Zároveň dodal, že Lipšic je schopný politik, ktorý však ešte dnes nevie, či ide založiť stranu. „Každé nie veľmi zrozumiteľné štiepenie pravej scény ma bolí. Chceme, aby ľudia dostali stredopravú alternatívu,“ dodal.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok