Lídri gréckych strán skritizovali šéfku MMF za poznámky o Grékoch

TASR
28.5.2012 10:34

Grécki politici dnes ostro skritizovali šéfku Medzinárodného menového fondu (MMF) Christine Lagardeovú za víkendové vyhlásenia, že Gréci sa do problémov dostali vlastnou vinou, najmä neplatením daní.

Lídri gréckych strán skritizovali šéfku MMF za poznámky o Grékoch
SITA

V rozhovore pre sobotňajšie vydanie britských novín The Guardian Lagardeová povedala, že ju viac znepokojuje situácia chudobných detí v subsaharskej Afrike než Grékov zasiahnutých krízou a gréckych obyvateľov vyzvala, aby konečne začali platiť dane.

Líder radikálnej ľavicovej strany Syriza Alexis Tsipras zareagoval, že "Gréci dane platia, pričom tie sú už neúnosné". Ozval sa aj predseda Panhelénskeho socialistického hnutia (PASOK) Evangelos Venizelos, ktorý Lagardeovú obvinil z "urážky gréckeho ľudu".

Lagardeová medzitým vydala nové vyhlásenie, ktorým svoje slová pre Guardian korigovala. Urobila tak po tom, ako na svoju stránku na Facebooku dostala vyše 10.000 rozhorčených reakcií. Najnovšie uviedla, že "má pre Grékov a ich problémy, ktorým čelia, pochopenie". Zároveň dodala, že komentár poukazujúci na rozsiahle daňové úniky sa týkal "privilegovaných vrstiev".

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok