Tadič je pripravený kandidovať na post premiéra

TASR
28.5.2012 07:38

Bývalý srbský prezident Boris Tadič, ktorého pred týždňom v druhom kole volieb prekvapujúco porazil opozičný kandidát Tomislav Nikolič, v nedeľu naznačil, že je pripravený kandidovať na post predsedu vlády za svoju Demokratickú stranu.

Tadič je pripravený kandidovať na post premiéra
SITA

"Na otázku, či by som bol pripravený prevziať úlohu predsedu vlády, odpovedal by som - áno, za predpokladu, že ciele, princípy a plán práce, ktoré som predložil našim koaličným partnerom, budú akceptované," povedal Tadič podľa agentúry Reuters po trojhodinovom rokovaní vedenia Demokratickej strany.

Nikolič vyzval minulý týždeň Tadiča, aby sa čo najrýchlejšie rozhodol, či prevezme funkciu premiéra a verejne to oznámil.

Druhé kolo prezidentských volieb v Srbsku sa konalo 20. mája, dva týždne po prvom. Nikoliča, predsedu Srbskej pokrokovej strany (SNS), delilo dd Tadiča 70.000 hlasov.

Nikoličova SNS tiež tesne zvíťazila v parlamentných voľbách 6. mája, ale Tadičova DS, ktorá skončila druhá, je na najlepšej ceste pokračovať vo vládnutí s tretími socialistami. Obe strany sú pri moci od roku 2008.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok