Smolenová vo finále na 200 m motýlik 7. v slovenskom rekorde

TA3, TASR
27.5.2012 23:15

Slovenská plavkyňa Denisa Smolenová obsadila vo finále na 200 m motýlik na ME v dlhom bazéne v Debrecíne siedme miesto v novom národnom rekorde 2:10,70. Svoje vlastné maximum zo sobotňajšieho semifinále prekonala o 38 stotín.

Zverenka trénera Karola Máčika zopakovala umiestnenie z finále delfinárskej stovky a stala sa suverénne najúspešnejšou slovenskou plavkyňou na kontinentálnom šampionáte. Zo zisku zlata na 200 m motýlik sa tešila európska rekordérka domáca Maďarka Katinka Hosszúová, ktorá dosiahla čas 2:07,28.
Smolenová bola po skončení finále spokojná. "Podarilo sa mi na motýľkarskej dvojstovke prvýkrát dostať pod hranicu 2:11, z čoho mám radosť. Myslím si však, že som mala na viac a mohol z toho v cieli byť aj o niečo rýchlejší čas. Záver mi nevyšiel celkom podľa predstáv, svoju úlohu už zohrala aj únava. Celkovo som však s týmto šampionátom veľmi spokojná. Dve siedme miesta na dlhej Európe sú cenné," povedala pre TASR bývalá úspešná slovenská juniorka.


Smolenovej tréner Máčik nešetril slovami chvály na adresu jeho zverenky. "Denisa išla vo finále veľmi pekne. Mala rýchly začiatok a po prvej päťdesiatke obracala za 29,50. Aj do záverečnej päťdesiatky sa pustile vehementne, no na posledných 10-15 metroch sa bolo treba do toho obuť ešte viac, bola tam malá rezerva. Celkovo však ME v Debrecíne dopadli nad očakávanie dobre. Už na americkej Grand Prix sa Denisa prezentovala v dobrej forme, v silnej konkurencii medzi zvučnými menami nebola horšia ako štvrtá, no tie časy neboli až také kvalitné, ako teraz na ME," povedal Máčik.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok