PR správa Šport

Desiatky športových aktivít, to je bratislavské podujatie Športujúce mesto

PR
17.9.2018 08:55

Bratislava, Športujúce mesto sa uskutoční už po štvrtýkrát počas predposledného septembrového víkendu. Najväčšie podujatie na Slovensku v rámci Európskeho týždňa športu prinesie oslavu športu, aktívneho a zdravého životného štýlu v podobe jednodňového podujatia.

Desiatky športových aktivít, to je bratislavské podujatie Športujúce mesto
PR

Uskutoční sa pod holým nebom v Sade Janka Kráľa a naše hlavné mesto sa tak pripojí k celoeurópskej iniciatíve prostredníctvom podujatia v najstaršom verejnom parku v strednej Európe.

Po troch úspešných ročníkoch, keď sa do akcie BRATISLAVA, ŠPORTUJÚCE MESTO zapojilo priemerne viac ako 6000 návštevníkov, sú pre všetkých športuchtivých opäť pripravené desiatky skvelých športových aktivít. Športujúce mesto 2018 je predovšetkým popularizačno-osvetové podujatie, ktoré sa uskutoční v spolupráci so Zastúpením Európskej komisie na Slovensku, pod záštitou Bratislavského samosprávneho kraja a OC Aupark a ponúkne návštevníkom možnosť aktívne si vyskúšať viac ako 60 bezplatných športových aktivít a tréningov.

pr3_7f000001-8526-7340.jpg

Počas celého dňa budú pre návštevníkov pripravené celodenné športové stanovištia, kde si nájde každý svoju disciplínu, či už v podobe kolektívneho alebo individuálneho športu. Nebudú chýbať tradičné športy ako futbal, hokej, volejbal, ale aj tie menej tradičné ako kanoistika, pozemný hokej, lakros alebo taekwondo a skutočne netradičné ako kinball, keltský futbal či metlobal. Tento ročník bude pripravených celkovo viac než 60 rôznych športových aktivít, ktoré budú rozmiestnené na približne polovici rozlohy Sadu Janka Kráľa. Program aj aktivity podujatia sú prispôsobené všetkým vekovým kategóriám, ľuďom so zdravotným postihnutím či akoukoľvek skúsenosťou so športom.

Podujatie pozostáva z 3 hlavných športových línií:

  • 40 celodenných športových stanovíšť.
  • 7 ukážkových verejných tréningov.
  • 15 exhibícií a vystúpení v OC Aupark.

pr1_7f000001-8533-ba76.jpg

Pripravených bude tiež 7 skupinových tréningových jednotiek pod vedením profesionálnych trénerov. Dve hodiny jógy pripravia lektori najväčšieho centra jógy v Bratislave (Hot Yoga Centrum), zatrénovať si ale bude možné aj Port De Bras, HIIT box či FitCurves tréning.

Pre tých menej aktívnych sú pripravené športové exhibície a vystúpenia, počas ktorých sa odprezentujú také športy ako pole dance, karate, rope skipping či thajský box.

Pre návštevníkov bude tradične pripravená autogramiáda a exhibičné športové súťaže s populárnymi športovcami. Počas minulých ročníkov nás navštívili bratia Hochschornerovci, Richard Nagy, Martin Rančík, Filip Šebo, Tomi Kid Kovács, Vladimír Moravčík, futbalisti ŠK Slovan (Róbert Vittek, Boris Sekulić, Marko Milinković a ďalší).

pr2_7f000001-854f-4e88.jpg

Nedeľa 23. septembra sa tak bude v Bratislave už tradične niesť jednoznačne v znamení športu a aktívneho pohybu. Začiatok podujatia pre širokú verejnosť je naplánovaný na 10:00 a potrvá až do večerných hodín. Súčasťou podujatia bude atraktívny sprievodný a kultúrny program na hlavnom pódiu, autogramiáda viacerých športových osobností a slovenských olympionikov. Nebudú chýbať ani stánky so zdravou výživou, pitný režim pre všetkých alebo rôzne súťaže.

Program podujatia:

23.9.2018 Sad Janka Kráľa + Aupark:

10:00 – 18:00 celodenné športové stanovištia

10:00 – 18:00 zdravá výživa, predajné stánky, zdravotné poradenstvo

10:00 – 18:00 športové exhibície a vystúpenia v OC Aupark

10:00 – 18:00 tréningové jednotky pod vedením renomovaných trénerov

Všetky športové aktivity sú bezplatné a prispôsobené širokej verejnosti. Kompletný program, rozpis tréningov a ďalšie informácie nájdete na www.sportujucemesto.sk

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok