Vlaky v hlavnom meste meškali hodiny, cestujúci sa ocitli v tme

TA3 TASR
7.9.2018 10:03

Vlaková doprava v Bratislave pre pretrhnutie vedenia skolabovala a spojazdniť sa ju podarilo až nadránom. Podľa TASR čakali cestujúci vo vlaku bez vody a po tme, keďže vypli elektrinu. Niektorí ľudia mali na vlastné riziko odísť po koľajniciach.

Vlaková doprava v úseku Bratislava hlavná stanica - Bratislava-Rača je od 6.30 h obnovená. Informuje o tom Železničná spoločnosť Slovensko na sociálnej sieti. Meškanie však malo stále viacero vlakov, niektoré boli odrieknuté. Vlaková doprava medzi viacerými stanicami v Bratislave bola pre poruchu trakčného vedenia niekoľko hodín prerušená. Vlaky mali výrazné meškania.

Doprava bola prerušená od štvrtka 20.15 h medzi hlavnou stanicou, Račou a Vajnormi. Táto výluka sa dotkla 18 vlakov, informovala hovorkyňa železníc Martina Pavliková. "Večer o 20.10 h medzinárodný vlak EC270 strhol na druhej traťovej koľaji v úseku odbočka Močiar - Bratislava hlavná stanica trakčné vedenie, pričom došlo k roztrhnutiu dvoch smerových lán na prvej a druhej traťovej koľaji," uviedla Pavliková. ŽSR podľa jej slov okamžite nasadili svojich zamestnancov a techniku na odstránenie poruchy. "Železničná doprava bola v úseku odbočka Močiar - Bratislava hlavná stanica prerušená do 4.50 h a v odbočke Vinohrady do 6.10 h," doplnila hovorkyňa.

"Sme tu štyri hodiny. Máme informáciu, že má pre nás prísť rušeň a odtiahnuť nás späť na Hlavnú stanicu, ale nevieme, kedy to bude. Spočiatku, keď sme zastavili, tak sme nevedeli, čo sa deje, potom sme sa dozvedeli od sprievodkyne, že padlo vedenie," povedala počas noci jedna z cestujúcich, ktorí uviazli vo vlaku. Vo vlaku podľa jej slov čakali bez vody a po tme, keďže vypli elektrinu. Niektorí ľudia mali na vlastné riziko odísť po koľajniciach.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok