V Bielom dome je tajné hnutie odporu. Zbabelosť, reaguje Trump

TA3 TASR
6.9.2018 17:18

Americký prezident Donald Trump sa pustil do pátrania po autorovi anonymného článku, ktorý vyšiel ako úvodník v denníku The New York Times. Jeho autor tvrdí, že v Bielom dome existuje akési "hnutie odporu", ktoré vytrvalo pracuje na tom, aby zvrátilo tie najhoršie Trumpove rozhodnutia a eliminovalo jeho najhoršie vlastnosti a najnebezpečnejšie názory.

V Bielom dome je tajné hnutie odporu. Zbabelosť, reaguje Trump
SITA/AP

"Ak takáto ZBABELÁ anonymná osoba naozaj existuje, potom Timesy jeho - alebo jej - identitu musia, z dôvodov národnej bezpečnosti, okamžite prezradiť vláde," napísal Trump na Twitteri.

Agentúra Associated Press s odvolaním sa na nemenovaných predstaviteľov Bieleho domu informuje, že Trump už rozbehol intenzívne interné pátranie po údajnom autorovi článku a zisťuje medzi svojimi spolupracovníkmi, kto to mohol byť.

Prvým predstaviteľom Bieleho domu, ktorý sa k situácii vyjadril aj oficiálne, sa stal vo štvrtok šéf americkej diplomacie Mike Pompeo, ktorý počas návštevy Indie autorstvo článku rozhodne poprel. "To som nebol ja," vyhlásil a posťažoval sa na praktiky NYT, ktoré považuje za "veľmi znepokojivé".

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok