Slovenskí futbalisti vyhrali v bizarnom súboji, Dánom strelili 3 góly

TA3 TASR
5.9.2018 22:45

Slovenská futbalová reprezentácia zvíťazila v stredajšom prípravnom zápase v Trnave nad Dánskom 3:0. Hostia nastúpili bez tradičných opôr, ktorí pre nezhody s Dánskou futbalovou úniou odmietli reprezentovať, výber z Jutského polostrova tvorili hráči z domácich treťo a štvrtoligových klubov.

Od úvodu aktívni

Výber dánskych poloamatérov zvolil defenzívnu taktiku, Slováci od úvodných minút mali loptu v moci a snažili sa o čo najrýchlejšie otvorenie skóre. Hamšík z priameho kopu trafil do múra, ale dobýjanie outsidera napokon trvalo iba do 11. minúty. Kucka z pravej strany naservíroval loptu na hlavu Nemca a ten sa presadil zblízka svojou najsilnejšou zbraňou - 1:0. V 18. minúte autor gólu vtipne špičkou kopačky posunul loptu na Weissa, ktorému však nevyšiel prienik cez súperovho obrancu a pripravil sa o možnosť ísť do koncovky.

Na opačnej strane Škrtel sklzom v poslednej chvíli odkopol loptu pred Johanssonom, ktorý už bol na dostrel Kozáčika. V 25. minúte boli Dáni v ďalšej dobrej príležitosti po zlom vybehnutí Škrtela, Hoybye však vnútri šestnástky vystrelil len nad bránu. Na opačnej strane Weissovu strelu zneškodnil Haagh a Kucka z následnej dorážky mieril vedľa.

Slováci v tých chvíľach ovládali dianie na ihrisku. Strela Hrošovského ani dva pokusy Weissa však zdvojnásobenie náskoku nepriniesli a neujala sa ani delovka Hamšíka. V 37. minúte predviedli domáci rýchlu akciu, na jej začiatku boli Hamšík s Kuckom a na konci chladnokrvne zakončujúci Rusnák - 2:0.

Hostia šancu nevyužili

Tréner Kozák urobil v polčasovej prestávke dve zmeny, na trávnik poslal Maka s Ďurišom namiesto Rusnáka a Nemca. Slováci v 47. minúte zabudli na zadné dvierka a umožnili hosťom ísť do brejku, ten však pokazili zlou finálnou prihrávkou. Onedlho sa mohol potešiť z gólu Hamšík, po ukážkovej prihrávke od Maka mu však nesadla lopta na nohu. Po hodine hry Weiss neuspel zoči-voči Haaghovi.

Prevaha slovenského tímu bola jednoznačná, ale tretí gól neprichádzal. Po početných striedaniach tempo hry upadlo, navyše domáci šetrili sily na dôležitý zápas na Ukrajine a hostia boli spokojní s prijateľným dvojgólovým mankom. To však ešte narástlo po prudkom centri Maka, ktorý vyústil do vlastného gólu Fogta - 3:0.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok