Do zastávok v Košiciach investujú milión eur, opravy potrvajú mesiace

TA3 TASR
5.9.2018 15:14

V Košiciach sa chystajú opraviť 29 autobusových zastávok MHD. Modernizáciou majú prejsť najmä tie, ktoré sú v zlom technickom stave, ale zároveň aj zastávky, ktoré využíva veľa cestujúcich. Rekonštrukcia bude stáť približne milión eur.

Bezbariérový prístup

"Projekt Modernizácia zastávok verejnej dopravy a informačných systémov bude realizovaný na vybraných autobusových zastávkach MHD v intraviláne mesta Košice s vysokým počtom cestujúcich. Zahŕňa stavebné úpravy nástupných plôch a pozemných komunikácií, vytvorí sa bezbariérový prístup," uviedla hovorkyňa magistrátu Linda Šnajdárová s tým, že pribudnú aj prvky pre nevidiacich, označníky a LED informačné tabule s on–line odchodmi spojov.

V rámci projektu sa má zmodernizovať 29 vybraných autobusových zastávok MHD s umiestnením 26 informačných tabúľ. "Stavebné úpravy sú plánované na 21 zastávkach s nevyhovujúcim technickým stavom, na zvyšných ôsmich sú už zrealizované a v rámci projektu bude doplnené len ich vybavenie oznamovacími prostriedkami," povedala.

 

Realizácia do desiatich mesiacov

Mestu Košice bola na projekt schválená žiadosť o poskytnutie nenávratného finančného príspevku. "Uskutočnilo sa verejné obstarávanie na zhotoviteľa stavby a v súčasnosti mesto Košice čaká na Správu o kontrole verejného obstarávania pred podpisom zmluvy z riadiaceho orgánu pre Integrovaný regionálny operačný program," spresnila Šnajdárová.

Podľa jej slov, po kladnom stanovisku môže dôjsť k podpisu zmluvy o dielo s úspešným uchádzačom. "V zmysle zmluvy o dielo bude stavba zrealizovaná do desiatich mesiacov," uzavrela.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok