Erdogan: Útok na poslednú baštu povstalcov by bol masakrom

TA3 TASR
5.9.2018 08:10

Ofenzíva sýrskych vládnych síl v sýrskej provincii Idlib, ktorá je poslednou baštou povstalcov, by bola masakrom, vyhlásil turecký prezident Recep Tayyip Erdogan. Blížiaci sa summit v Teheráne, na ktorom sa zúčastní Irán, Rusko a Turecko, prinesie podľa neho pozitívne výsledky.

Ako informovala agentúra Reuters, Rusko - spojenec sýrskeho prezidenta Bašára Asada - obnovilo v utorok nálety na povstalcov v provincii Idlib. Stalo sa tak po týždňoch náletov a ostreľovania pozícií povstalcov zo strany sýrskej armády, čo bola zjavná predohra k rozsiahlej ofenzíve, píše Reuters.

"Situácia v Idlibe je pre Turecko rozhodujúca. Prebieha tam bezohľadný proces. Božechráň, aby táto oblasť bola zasypaná raketami, by to bol vážny masaker," uviedol Erdogan pre novinárov v lietadle počas návratu z oficiálnej návštevy v Kirgizska. Citoval ho denník Hürriyet.

Erdogan, ktorého krajina podporuje časť povstalcov proti Asadovi, dúfa, že summit v Teheráne, ktorý sa bude konať koncom tohto týždňa, prinesie pozitívny výsledok. "Dúfam, že budeme schopní zabrániť extrémizmu sýrskej vlády v tomto regióne," dodal turecký prezident.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok