Streľba v kalifornskom holičstve si vyžiadala osem mŕtvych

TASR
13.10.2011 06:37

Osem mŕtvych si v stredu vyžiadala streľba v kaderníctve v kalifornskom mestečku Seal Beach na pobreží Tichého oceánu. Jedna osoba je v nemocnici v kritickom stave, oznámila polícia.

Streľba v kalifornskom holičstve si vyžiadala osem mŕtvych

Podozrivý po streľbe z miesta činu ušiel autom, po kilometri ho však zadržali policajti, povedal novinárom  miestny policajný seržant Steve Bowles. "Počas zatýkania spolupracoval a nekládol odpor," dodal Bowles s tým, že zadržaný s najväčšou pravdepodobnosťou útok spáchal sám.

"Pre mesto Seal Beach by mohlo ísť o jednu z našich najväčších tragédií," dodal Bowles. Mesto s 25.000 obyvateľmi leží asi 50 kilometrov južne od Los Angeles a na internetovej stránke sa pýši tým, že od založenia v roku 1915 si zachovalo pokojnú atmosféru.

Okolnosti a motív streľby sú predmetom vyšetrovania. Mená strelca, ktorý mal pri sebe viac zbraní, ani obetí ešte nezverejnili.

Bývalá zamestnankyňa kaderníctva Lidia Sosaová novinárom povedala, že hlavným cieľom strelca bola jeho bývalá manželka, s ktorou viedol spor a ktorá v kaderníctve pracovala.
V čase streľby bolo kaderníctvo Salon Meritage plne obsadené.

Páchateľ postrelil dovedna deväť ľudí. Šesť obetí zomrelo na mieste, dve po prevoze do nemocnici v Long Beach, jeden postrelený je v kritickom stave. V čase streľby sa v kaderníctve nachádzalo niekoľko ľudí, ktorí vyviazli bez zranení, uviedol Bowles.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok