Damaskom otriasli výbuchy, z útokov podozrievajú Izrael

TA3 TASR
2.9.2018 08:40

Vojenskou základňou blízko sýrskeho Damasku otriaslo niekoľko silných explózií. Podľa štátnej televízie išlo o výbuch munície v neďalekom sklade, opozičná Sýrska organizácia pre ľudské práva ale hovorí o raketách odpálených z Izraela.

Libanonská televízia al-Majádín, ktorá je blízka sýrskej vláde, uviedla, že výbuchy zazneli smerom od vojenského letiska Mazza na juhozápadnom okraji mesta. Miestni obyvatelia na sociálnych sieťach informovali, že tam videli požiare a počuli explózie.

Predstaviteľ regionálnej aliancie podporujúcej Damask podľa agentúry Reuters povedal, že príčinou výbuchov boli raketové útoky zamerané na zmienenú základňu, na ktoré reagovali sýrske systémy protivzdušnej obrany. Monitorovacia skupina Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva tvrdí, že explózie boli výsledkom izraelských vzdušných útokov, pričom si vyžiadali obete na životoch a zranených.

Sýrska vláda v minulosti obvinila Izrael z viacerých útokov na leteckú základňu Mazza. Izrael zriedkavo priznáva nálety v Sýrii, zdôrazňuje však, že využije vojenské údery, aby zabránil dodávkam zbraní pre svojich nepriateľov v susednej krajine.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok