Trnava už vie, proti komu nastúpi v hlavnej fáze Európskej ligy

TA3 TASR
31.8.2018 13:50

Futbalisti FC Spartak Trnava sa v hlavnej fáze Európskej ligy stretnú v D-skupine s Anderlechtom Brusel, Fenerbahce Istanbul a Dinamom Záhreb. Rozhodol o tom piatkový žreb v monackom hoteli Grimaldi Forum.

Na Belehrad nestačili

Zverenci Čecha Radoslava Látala si postup do skupinovej fázy EL vybojovali v play off, v ktorom vyradili slovinskú Olimpiju Ľubľana po víťazstve u súpera 2:0 a štvrtkovej domácej remíze 1:1. Ako úradujúci fortunaligový šampión odštartovali európske účinkovanie v predkolách Ligy majstrov, kde vyradili Zrinjski Mostar z Bosny a Hercegoviny aj poľskú Legiu Varšava, no nestačili na srbskú Crvenu Zvezdu Belehrad.

Pri žrebe figurovali vo štvrtom výkonnostnom koši spoločne s klubmi Apollon Limassol, Rosenborg Trondheim, Vorskla Poltava, Slavia Praha, Akhisar Belediyespor, FK Jablonec, AEK Larnaka, FC MOL Vidi, Glasgow Rangers, F91 Dudelange a Sarpsborg 08. V prvom koši boli FC Arsenal, FC Chelsea, Zenit Petrohrad, Bayer Leverkusen, Dynamo Kyjev, FC Salzburg, Olympiakos Pireus, FC Villarreal, Anderlecht Brusel a Lazio Rím.

Žreb rozdelil 48 tímov

Z druhého ťahali Sporting Lisabon, Ludogorec Razgrad, FC Kodaň, Olympique Marseille, Celtic Glasgow, PAOK Solún, AC Miláno, KRC Genk, Fenerbahce Istanbul, FK Krasnodar, FC Astana a Rapid Viedeň. V treťom koši boli Betis Sevilla, BATE Borisov, FK Karabach, Dinamo Záhreb, RB Lipsko, Eintracht Frankfurt, FF Malmö, Spartak Moskva, Standard Liege, FC Zürich, Girondins Bordeaux a Stade Rennes. Žreb rozdelil 48 účastníkov do 12 štvorčlenných skupín, prvé dva tímy z každej skupiny postúpia do jarného šestnásťfinále. V ňom sa zapojí aj osem mužstiev z tretích miest v skupinách LM. Finále EL sa uskutoční 29. mája na Národnom štadióne v azerbajdžanskej metropole Baku.

Spartak sa v minulej sezóne radoval z domáceho titulu po 45 rokoch. V ročníkoch 2011/2012 i 2014/2015 to v EL dotiahol do play off o skupinovú fázu, ale vyradili ho Lokomotiv Moskva a FC Zürich. Jeho najväčší úspech na medzinárodnej scéne je semifinále Európskeho pohára majstrov z roku 1969.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok