Južná Kórea reaguje na proces denuklearizácie, chce rokovať s Kimom

TA3 TASR
31.8.2018 10:43

Juhokórejský prezident Mun Če-in pošle na budúci týždeň v stredu osobitného vyslanca do Severnej Kórey, aby pripravil Munov na september plánovaný summit so severokórejským vodcom Kim Čong-unom a zároveň prediskutoval spôsoby, ako sa pohnúť dopredu v zastavenej denuklearizácii komunistického štátu.

Južná Kórea reaguje na proces denuklearizácie, chce rokovať s Kimom
SITA/AP

V piatok o tom informoval prezidentský úrad v Soule, na ktorý sa odvolali tlačové agentúry Jonhap a AP. Po historickom júnovom summite amerického prezidenta Donalda Trumpa so severokórejským vodcom Kimom v Singapure narastajú obavy z pomalého tempa denuklearizácie v Severnej Kórei. Nedarí sa totiž donútiť Pchjongjang, aby pristúpil k ukončeniu svojho programu na výrobu jadrových zbraní.

Mun a Kim sa majú stretnúť na budúci mesiaci v hlavnom meste komunistického štátu, v Pchjongjangu, a bude to ich tretí summit. Podrobnosti, vrátane presného termínu stretnutia, nie sú stále známe. Správa o juhokórejskom osobitnom vyslancovi prišla niekoľko dní po tom, čo bola na neurčito odložená cesta amerického ministra zahraničných vecí Mikea Pompea do Pchjongjangu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok