Macron chce rozvíjať vzťahy s Ruskom, Putina zve na návštevu

TA3 TASR
30.8.2018 15:50

Európska únia potrebuje rozvíjať vzťahy s Ruskom. Počas turné po severských krajinách to vyhlásil francúzsky prezident Emmanuel Macron. Svojho ruského partnera Vladimira Putina zároveň pozval do svojej krajiny.

Francúzsko pozvalo ruského prezidenta Vladimira Putina na oslavy 100. výročia ukončenia prvej svetovej vojny. Potvrdil to hovorca Kremľa Dmitrij Peskov. Uviedol, že Putin pozvanie v súčasnosti zvažuje. "Ak sa rozhodne uskutočniť túto návštevu, vydáme príslušné oznámenie," dodal Peskov.

Zdroj z administratívy francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona uviedol, že Putina pozvali do Paríža spolu s lídrami ďalších 80 štátov. Macron sa už skôr vyjadril, že na oslavy stého výročia ukončenia prvej svetovej vojny (1914-18) plánuje pozvať lídrov krajín, ktoré sa tejto vojny zúčastnili. Hlavy štátov, premiéri a predstavitelia medzinárodných organizácií by mali pri tejto príležitosti prediskutovať iniciatívy zamerané na uvoľnenie globálneho napätia. Podujatie by sa malo konať v Paríži v dňoch 11.-13. novembra.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok