Zverejnili fotografie z hromadnej nehody na D1. Hľadajú sa svedkovia

TA3 TASR SITA
30.8.2018 10:11

Tri deti a štyria dospelí sa zranili pri hromadnej nehode, ktorá v stredu večer ochromila diaľnicu D1 pri Piešťanoch. Polícia zverejnila fotografie z udalosti a vyzýva prípadných svedkov, aby sa ozvali.

Zverejnili fotografie z hromadnej nehody na D1. Hľadajú sa svedkovia
KR PZ, Trnava

Diaľnicu dočasne uzavreli

K nehode došlo na diaľnici D1 v katastri Piešťan v smere do Trnavy. Zasiahli pri nej i hasiči z Piešťan a Nového Mesta nad Váhom, ktorí vyslobodili zranené osoby z havarovaných vozidiel pomocou hydraulického vyslobodzovacieho zariadenia. "Zraneným osobám poskytli predlekársku prvú pomoc a odovzdali ich do starostlivosti záchrannej zdravotnej služby, na vozidlách vykonali protipožiarne opatrenia," uviedla odborná inšpektorka Hazz Júlia Kedrová.

Po zdokumentovaní miesta udalosti príslušníkmi polície miesto nehody v spolupráci s pracovníkmi Národnej diaľničnej spoločnosti očistili od vytečených prevádzkových kvapalín a zvyškov po dopravnej nehode a pomohli autá naložiť na vozidlá odťahovej služby. "V dôsledku dopravnej nehody bola diaľnica D1 v úseku z Hornej Stredy do Piešťan dočasne uzatvorená," doplnila inšpektorka.

Polícia objasnila okolnosti

Polícia prezradila, ako sa mala nehoda odohrať. Vodič Volkswagenu Sharane zrejme prešiel do pravého jazdného pruhu, kde narazil do pravej strany auta, ktoré išlo vedľa neho. "V dôsledku tejto kolízie bol odhodený do stredových betónových zvodidiel a zostal stáť v ľavom jazdnom pruhu. Tým, že vytvoril náhlu prekážku pre ďalšie prichádzajúce autá, došlo k hromadnej havárii ďalších áut, pričom celkom sa ich zrazilo osem," informujú strážcovia zákona.

"29-ročný vodič VW Sharane, občan Rumunska žijúci v Bratislave, sa podrobil dychovej skúške na alkohol, pričom mu bolo nameraných 0,61 mg/l, čo je v prepočte 1,27 promile. Vodiča pod vplyvom alkoholu polícia zadržala, vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre ublíženie na zdraví a ohrozenie pod vplyvom návykovej látky," dodali policajti, ktorí zároveň vyzvali, aby sa tí, ktorí ju videli, prihlásili na polícii na linke 158 a prispeli k zisteniu jej okolností.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok