Inda ponechajú vo väzbe, Branislava mohol zabiť v sebaobrane

TA3 SITA
28.8.2018 10:26

Slovenský občan indického pôvodu Nishit Timothy, ktorý je obžalovaný v kauze smrteľného pobodania z jesene 2017, nakoniec ostane vo väzbe. Krajský súd v Bratislave totiž vyhovel sťažnosti prokurátora a zrušil uznesenie okresného súdu z júla, ktorým obžalovaného prepustil na slobodu.

Inda ponechajú vo väzbe, Branislava mohol zabiť v sebaobrane
TASR/Marko Erd

Do väzby ho vzali pre hrozbu úteku

"Dôvodom rozhodnutia odvolacieho súdu je skutočnosť, že sa nestotožnil s názorom okresného súdu, že existujú mimoriadne okolnosti, ktoré sú podmienkou pre nahradenie väzby pri obzvlášť závažnom zločine," informoval hovorca bratislavských súdov Pavol Adamčiak.

Nishit Timothy bol pôvodne vzatý do väzby pre hrozbu úteku. Okresný súd však v júlovom rozhodnutí skonštatoval, že je možné väzbu nahradiť dohľadom probačného a mediačného úradníka, odobratím pasu a využitím monitorovacieho zariadenia. Obeťou skutku, z ktorého je v tomto prípade obžalovaný Nishit Timothy, bol 37-ročný Branislav.

S nožom v centre Bratislavy

Obžalobe pre trestný čin vraždy a ublíženia na zdraví v štádiu pokusu v tomto prípade čelí slovenský občan indického pôvodu Nishit Timothy. Incident sa odohral v októbri 2017 v nočných hodinách v centre Bratislavy. Obžalovaný sa dostal s dvoma mužmi do fyzického konfliktu, pričom Timothy následne použil nôž.

Poškodenému Branislavovi spôsobil zranenia na krku, ktorým podľahol. Zároveň nožom na brade a hrudi obžalovaný poranil aj jeho kamaráta Volodymyra. Do niekoľkých desiatok minút Timothyho polícia zadržala. Pred súdom obžalovaný argumentuje, že išlo o sebaobranu.

Témy: Bratislava Sud
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok