Vrahom z amerického herného turnaja bol víťaz minulého ročníka

TA3 TASR
27.8.2018 06:24

Traja ľudia vrátane predpokladaného útočníka zahynuli pri streľbe, ku ktorej došlo v zábavnom centre v meste Jacksonville v americkom štáte Florida. Približne desať ďalších osôb utrpelo strelné zranenia. Vyčíňanie mladíka bolo počuť v živom prenose turnaja.

Zbraň obrátil proti sebe

Podozrivým, ktorý použil najmenej jednu ručnú strelnú zbraň, je podľa zistení vyšetrovateľov 24-ročný David Katz z mesta Baltimore. Na Floridu pricestoval kvôli účasti na hernom turnaji, na ktorom v nedeľu v Jacksonville útočil, motív jeho činu však zatiaľ nie je známy, dodal Williams. Podozrivý muž-beloch podľa neho po streľbe obrátil zbraň proti sebe.

Deviati ľudia zasiahnutí guľkami sú v stabilizovanom stave, okrem nich utrpeli zranenia ďalší dvaja ľudia počas úteku pred streľbou, vyplýva z oznámenia. Informácie priniesli agentúry AP a DPA, ako aj televízia Fox News. Predošlé správy amerických médií odvolávajúcich sa na zdroje z polície a úradov hovorili ešte o štyroch mŕtvych.

Útočil v nákupnom stredisku

Jacksonvillský šerif Williams na predošlej tlačovej konferencii povedal, že podozrivý konal zrejme sám. Útok sa odohral v reštaurácii v zábavnom a nákupnom stredisku Jacksonville Landing počas turnaja počítačovej hry amerického futbalu Madden NFL 19, ktorý sa v tomto obľúbenom centre ležiacom na brehu rieky práve konal. Zvuky streľby boli zachytené aj v živom internetovom prenose z turnaja. Vydavateľ hry, spoločnosť EA Sports, uvádza hráča s menom David Katz ako víťaza turnaja z roku 2017.

Hovorkyňa Bieleho domu Sarah Huckabee Sandersová uviedla, že o útoku informovali aj prezidenta Donalda Trumpa, pričom Biely dom sleduje tamojšiu situáciu. Guvernér Floridy Rick Scott uviedol, že Trump mu telefonoval a ponúkol prípadnú federálnu pomoc pri reakcii na útok.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok