Vaculík triumfoval na VC Poľska, pripísal si tretie víťazstvo

TA3 TASR
26.8.2018 16:27

Slovenský pretekár na plochej dráhe Martin Vaculík vyhral v sobotu Veľkú cenu Poľska v Gorzówe a pripísal si tretí triumf v elitnom seriáli Grand Prix. Vo finále nechal za sebou domácich motocyklistov Bartosza Zmarzlika a Patryka Dudku, medzi ktorých sa ešte na tretie miesto vklinil líder MS Brit Tai Woffinden.

Vaculík triumfoval na VC Poľska, pripísal si tretie víťazstvo
facebook.com/pg/VaculikRacingTeam

Pretekár Speedway Clubu Žarnovica prvýkrát v Grand Prix štartoval pred šiestimi rokmi v Gorzówe, kde vtedy z pozície náhradníka senzačne zvíťazil. Druhú výhru pridal vlani v Slovinsku. Pritom sezóna 2018 sa pre Vaculíka nezačala najlepšie, keď v apríli utrpel otvorenú fraktúru ľavého členka pri páde počas pretekov na Britských ostrovoch a po sérii operácií musel niekoľko týždňov pauzovať. Prišiel o úvodné dve veľké ceny a v ďalších troch ho brzdilo nedoliečené zranenie.

Veľká cena Poľska: 1. Martin VACULÍK (SR) 18 bodov, 2. Bartosz Zmarzlik (Poľ.) 18, 3. Tai Woffinden (V.Brit.) 12, 4. Patryk Dudek 12, 5. Artem Laguta 13, 6. Matej Zagar (všetci Poľ.) 11.

Priebežné poradie: 1. Tai Woffinden 103 bodov, 2. Bartosz Zmarzlik 87, 3. Maciej Janowski 79, ..., 13. Martin VACULÍK 35.

Vaculík potvrdil, že mu technická dráha v Gorzówe sedí. Práve preto neváhal podpísať pred sezónou 2017 zmluvu s tamojším klubom pre poľskú Extraligu. "Som veľmi šťastný. Som veľmi šťastný, že teraz môžem byť stopercentne zameraný na pretekanie a nie na iné veci. Užívam si každé preteky. Moje skúsenosti z tejto trate sa mi podarilo zúročiť," uviedol víťaz.

Woffinden vedie po siedmom podujatí priebežné poradie šampionátu o 16 bodov pred Zmarzlikom a mieri za tretím titulom majstra sveta. Vaculík sa vďaka víťazstvu posunul v klasifikácii z 15. pozície na trinástu. Do konca sezóny zostávajú ešte tri preteky, ten najbližší 8. septembra v Slovinsku. Vaculík má stále reálnu možnosť priblížiť sa k osmičke jazdcov, zabezpečujúcich si účasť aj v budúcoročnom seriáli GP.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok