Irán zasiahli tri zemetrasenia, hlásia obete a desiatky zranených

TA3 TASR
26.8.2018 10:25

Dvoch mŕtvych a 241 zranených si podľa štátnych médií vyžiadali tri zemetrasenia, ktoré v nedeľu v skorých ranných hodinách zasiahli západnú časť Iránu. Americká geologická služba USGS stanovila magnitúdu najsilnejšieho z nich na 6,0. Ďalšie dve zemetrasenia boli slabšie, s magnitúdou 4,4 a 4,2, píše agentúra AP.

Silné otrasy boli zaznamenané o 02.43 h miestneho času v oblasti ležiacej 26 kilometrov juhozápadne od mesta Džavánrúd v provincii Kermánšáh na západe Iránu. Túto istú oblasť zasiahlo silné zemetrasenie - s magnitúdou 7,3 - aj vlani v novembri. Zomrelo pri ňom najmenej 530 ľudí a ďalšie tisícky utrpeli zranenia.

Epicentrum nedeľného zemetrasenia sa nachádzalo približne desať kilometrov pod zemským povrchom. Ako uviedla televízna stanica CNN, najnovšie zemetrasenie v Iráne pocítili aj obyvatelia irackej metropoly Bagdad, ktorý je od iránskej hranice vzdialený 342 kilometrov. Iránska štátna televízia informovala, že jednou z dvoch doposiaľ zaznamenaných obetí nedeľnej prírodnej katastrofy je 70-ročný muž, ktorý počas zemetrasenia podľahol infarktu.

Témy: Irán Bagdad CNN
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok