Štvorkajak na MS strieborný, tesne ich predstihli Nemci

TA3 TASR
25.8.2018 15:46

Slovenský štvorkajak v zložení Samuel Baláž, Erik Vlček, Juraj Tarr, Gábor Jakubík získal na MS v portugalskom Montemore-o-Velho striebornú medailu na neolympijskom kilometri. Vo finále finišoval na druhom mieste za nemeckým kvartetom Tamás Gecsö, Jacon Schopf, Jacob Thordsen, Lukas Reuschenbach.

Štvorkajak na MS strieborný, tesne ich predstihli Nemci
TASR (ilu foto)

Mladí Nemci prekvapili

V disciplíne K4 na 1000 m bolo prihlásených iba osem posádok, a tak sa nešli rozjazdy ani semifinále. Slováci boli od začiatku finálovej jazdy na druhej priečke a udržali si ju až do cieľa, keď odrazili nápor Španielov i Rusov. Pre Vlčeka je to už 16. cenný kov zo svetových šampionátov.

"Naša finálová jazda nebola zlá. Dúfali sme, že pokiaľ nič nepokazíme, môžeme získať medailu a aj vyhrať. Prekvapili nás mladí Nemci, trochu sme si ich nechali ujsť. Počas celej trate sme sa spoliehali na to, že nevydržia v nasadenom tempe a že ich predbehneme. Cieľ bol však trochu skôr ako sme čakali. Možno sme mali aj na zlato, musíme však uznať, že Nemci išli dnes výborne," povedal Vlček, ktorého v nedeľu čaká po boku Tarra finále K2 na 500 m.

Petrla je spokojný

Pre "háčika" Baláža je to prvá seniorská medaila z MS. "Mám z nej obrovskú radosť. Boli to naše prvé preteky. Keby sme išli rozjazdu, možno by to vo finále bolo ešte lepšie. Druhé miesto je však cenné, tešíme sa z neho. Nemci trénovali káštvorku od skončenia ME v Belehrade a na šampionát prišli veľmi dobre pripravení."

Športový riaditeľ sekcie hladkých vôd Slovenskej kanoistiky Filip Petrla vyslovil s vystúpením káštvorky spokojnosť. "Chalani splnili stanovený cieľ a získali medailu. Vyťažili z toho maximum. Na silných Nemcov dnes nemali, no nechali za sebou Španielov i Rusov," povedal Petrla.

Ivana Mládková obsadila vo finále K1 na 500 m v Montemore-deviate miesto. Zo zisku zlata sa tešila dvojnásobná olympijská šampiónka Maďarka Danuta Kozáková. Rovnaký výsledok ako Mládková dosiahla aj Gabriela Ladičová v A-finále C1 na 200 m. Matej Rusnák finišoval v B-finále C1 na 1000 m druhý, celkovo skončil jedenásty.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok