Výhercovia recitačnej súťaže Puškinov pamätník navštívili Petrohrad

TA3
24.8.2018 01:00

Pod záštitou gubernátora petrohradskej oblasti, generálneho konzula Augustina Čisára a primátorky mesta Lučenec sa konala už štvrtý rok recitačná súťaž v ruskom jazyku. Najlepší recitátori v ruskej próze a poézií v dvoch kategóriách vyhrali päťdňový pobyt v Petrohrade.

Výhercovia recitačnej súťaže Puškinov pamätník navštívili Petrohrad

O bohatý program sa postaral náš generálny konzulát v Petrohrade v spolupráci s Výborom pre vzdelanie SPB, Medzinárodným výborom SPB a Gubernátorom SPB. Hostia generálneho konzulátu navštívili najvýznamnejšie historické pamiatky tohto kultúrneho mesta – múzeum Ermitáž, Cárske selo, Petrodvorec, Isakievskij palác i mesto Pavlovsk, plavili sa po kanáloch Nevy a uctili si pamiatku padlých vojakov na Piskariovskom cintoríne.

Skupinu detí spolu so zástupcom primátorky mesta Lučenec Pavlom Baculíkom, osobne prijal S. Poltavčenko. Počas návštevy Gubernátor mesta Petrohrad odovzdal štyrom výhercom ocenenia. Konzul Čisár sa poďakoval za pomoc pri organizácií súťaže a pobytu pre deti. Taktiež spomenul, že ruský jazyk sa na Slovensku aj vďaka takýmto podujatiam medzi mladými ľuďmi dostáva do popredia.

Okrem pamiatok deti navštívili Akadémiu talentov. V rámci prehliadky tohto školského zariadenia, ktoré sídli v Kamenoostrovskom paláci, im pedagógovia názorne predstavili rôzne interaktívne hry, ktoré sú súčasťou doplnkového vzdelávania. V Akadémii talentov si deti mohli pozrieť výstavu „Petrohrad očami detí“ - najlepších detských kresieb zo Slovenska a iných krajín, ktorú v júli tohto roku organizoval Čisár spolu s vedením mesta Petrohrad.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok