Prekonali hranicu. Cudzincov pracujúcich u nás je už vyše 60-tisíc

TA3 TASR
24.8.2018 10:13

Počet cudzincov pracujúcich na Slovensku ku koncu júla presiahol 60-tisíc. Oproti koncu júna tohto roka ide o nárast o 2,1 tisíca osôb, v porovnaní s koncom júla vlaňajška počet cudzincov pracujúcich na Slovensku stúpol o 16,9 tisíca.

Najpočetnejšie zastúpenie na slovenskom pracovnom trhu majú občania Srbska. Tých na Slovensku ku koncu júla pracovalo takmer 14,2-tisíca, čo je medziročne viac o 4,8-tisíca osôb. Vyplýva to z údajov, ktoré zverejnilo Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny SR.

Na druhej priečke sú občania Rumunska, ktorých ku koncu siedmeho mesiaca tohto roka prišlo za prácou na Slovensko 10-tisíc. Medziročne tak počet občanov Rumunska pracujúcich na Slovensku stúpol o 1,8-tisíca. Nasleduje Maďarsko, ktoré zaznamenalo na konci minulého mesiaca takmer 5,5-tisíca svojich občanov pracujúcich na Slovensku. Oproti júlu minulého roka ich počet vzrástol o 1,2-tisíca osôb.

Takmer tretina cudzincov na Slovensku pracovala ku koncu júla tohto roka v Bratislave. V piatich okresoch hlavného mesta Slovenska bolo totiž zamestnaných 18,3-tisíca cudzincov. Nasleduje okres Trnava, ktorý v rovnakom období zaevidoval 10,6-tisíca zamestnaných cudzincov. Úrad práce v Malackách vykázal 2,4-tisíca pracujúcich občanov pochádzajúcich z iných krajín. Naopak, len desať cudzích štátnych príslušníkov pracovalo v júli tohto roka v okrese Gelnica.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok