Manželka obvinila českého expremiéra z nelegálnych miliónových príjmov

TA3 TASR
24.8.2018 07:48

Manželka bývalého českého premiéra Jiřího Paroubka prišla s vážnym obvinením na adresu svojho muža, od ktorého vlani odišla. Paroubek mal podľa nej miliónové nelegálne príjmy, informoval server Novinky.cz.

Manželka obvinila českého expremiéra z nelegálnych miliónových príjmov
SITA/AP (ilu foto)

Expremiér sa odmietol vyjadriť

Niekdajší šéf vlády ČR a bývalý predseda Českej strany sociálnodemokratickej sa k tvrdeniam manželky Petry, ktoré odzneli v programe servera Seznam Zprávy, odmietol vyjadriť. Manželia Paroubkovci medzi sebou vedú súdne spory.

"Nebudem hovoriť, odkiaľ tie finančné zdroje sú, alebo na čo sa spotrebovávali," uviedla Paroubková na adresu údajných manželových nezákonných príjmov. Uviedla, že pôvod peňazí aspoň sčasti pozná, ale neprezradí ho kvôli obavám o svoj život.

Paroubková môže podľa vlastných slov svoje tvrdenia aspoň čiastočne podložiť dôkazmi, napríklad nahrávkami či manželovým predvolebným denníkom z roku 2014. Nekonkretizovala pritom, o akých sumách sa dá v tejto súvislosti hovoriť, keďže je to podľa nej ťažké stanoviť. "Ale sú to určite veľké čiastky, miliónové čiastky," dodala Paroubková.

Pokúsi sa o politický comeback

Expremiér dlhodobo popiera, že by mal akékoľvek neoficiálne príjmy alebo utajovaný majetok. K aktuálnemu obvineniu sa však nevyjadril. Jiří Paroubek stál na čele vlády ČR v rokoch 2005-2006. Potom do roku 2013 pôsobil ako poslanec českého parlamentu.

Kandiduje v tohtoročných senátnych voľbách, prostredníctvom ktorých sa chce pokúsiť o politický comeback. S manželkou Petrou sa zosobášil v roku 2007, majú spolu osemročnú dcéru Margaritu. Paroubková od manžela pred rokom a pol odišla. V rozhovore pre Seznam Zprávy Paroubková naznačila, že sa stala obeťou domáceho násilia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok