Evakuovali obyvateľov troch obcí, požiar sa rozšíril mimoriadne rýchlo

TA3 TASR SITA
23.8.2018 23:23

Nemecké úrady evakuovali tri obce juhozápadne od Berlína v dôsledku šíriaceho sa veľkého lesného požiaru, ktorý dosahuje veľkosť 400 futbalových ihrísk. Tlačová agentúra dpa informovala, že pre oheň v okolí mesta Treuenbrietzen, vzdialeného približne 50 kilometrov od nemeckej metropoly, opustilo domovy zhruba 500 ľudí.

Evakuovali obyvateľov troch obcí, požiar sa rozšíril mimoriadne rýchlo
TASR/DPA

Požiar vypukol podľa policajných zdrojov v poludňajších hodinách a napriek maximálnemu úsiliu o jeho likvidáciu sa mimoriadne rýchlo rozšíril pozdĺž cestnej komunikácie 102 až na územie so spomínanou rozlohou.

V noci vietor zavial dym až do Berlína, kde v niektorých častiach ľuďom nariadili neotvárať obloky. Požiarnici sa snažia zabrániť šíreniu požiaru výrubom stromov v lesoch.

Občania by nemali nechať otvorené okná, zavrieť vetráky i dvere a vypnúť klimatizačné zariadenia. Nemecko má za sebou jedno z najhorúcejších letných období histórie sprevádzané aj v Brandenbursku mimoriadnym suchom. To je teraz živná pôda pre lesné požiare, ktorých riziko je v celej spolkovej republike mimoriadne vysoké.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok