Vnuk Kim Čong-ila je oddnes študentom školy v Bosne

TASR
12.10.2011 21:01

Vnuk severokórejského lídra Kim Čong-ila dnes pricestoval do Bosny, kde bude študovať na medzinárodnej škole v Mostare.

Vnuk Kim Čong-ila je oddnes študentom školy v Bosne

Hovorkyňa pohraničnej polície oznámila, že 16-ročný Kim Han-sol priletel do Sarajeva pravidelným letom z Viedne.


Kim bude prvým severokórejským študentom pobočky United World College (UWC) v Mostare, povedala minulý týždeň hovorkyňa školy Meri Musaová. V niektorých krajinách je UWC ekvivalentom strednej školy. Musaová dodala, že ku Kim Han-solovi sa bude pristupovať ako k ostatným študentom a bude bývať na internáte.


Medzinárodnú školu v Mostare, 100 kilometrov južne od Sarajeva, otvorili v roku 2006. UWC má 124 študentov z 34 krajín, vrátane Iraku, Izraela a palestínskych území.


UWC patrí do celosvetovej siete prestížnych škôl, podporujúcich jednotu medzi ľuďmi, národmi a kultúrami so zámerom pestovať mier a udržateľnú budúcnosť. Kim Han-sol chcel pôvodne študovať v Hongkongu, tamojšie úrady mu však odmietli udeliť víza.


Otcom chlapca je Kim Čong-nam, najstarší syn severokórejského vodcu. Obaja žijú niekoľko rokov v čínskej enkláve Macao, ktorá sa nachádza hodinu plavby trajektom od Hongkongu.


Kim Čong-nam, ktorého v určitom období tipovali za nástupcu Kim Čong-ila, žije v Macau odvtedy, ako stratil otcovu priazeň, keď sa v roku 2001 pokúšal dostať do Japonska na falošný pas. Tvrdil, že chce navštíviť tokijský zábavný park Disneyland.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok