Lídri nevedia povedať, či Radičová povedie vládu aj naďalej

SITA, foto: ČTK
12.10.2011 18:39

Lídri SDKÚ-DS, KDH a strany Most-Híd nevedia odpovedať jasne, či vládu povedie do konania predčasných volieb 10. marca 2012 Iveta Radičová.

Lídri nevedia povedať, či Radičová povedie vládu aj naďalej

"Čo sa týka vlády, tá bude aj v rukách prezidenta republiky, ktorý predpokladám začne po návrate konať tak, ako mu ukladá ústava SR. Nevidím dôvod na nejaké špekulácie," povedal predseda KDH Ján Figeľ.

Pomohol si pritom známym vyjadrením predsedu strany Most-Híd Bélu Bugára "o tom, po tom". Rovnako nepadla ani jasná odpoveď, či vo vláde budú sedieť i naďalej ministri za SaS. Podľa Mikuláša Dzurindu je to výsostná záležitosť premiérky Ivety Radičovej. Podľa Figeľa je zvláštne, ak niekto povalí vládu a potom sa tvári, že sa nič nestalo. "Ale ústavne, zákonne - áno, členstvo vo vláde je definované a ako také je rešpektované aj nami. Najbližší vývoj zrejme dopovie ako ďalej," zdôraznil Figeľ.

Parlament by mal na pokračujúcej schôdzi v prvom rade schváliť ústavný zákon o skrátení volebného obdobia a následne euroval. Čo sa týka rozpočtu, ktorý dnes schválila vláda, Figeľ poznamenal, že pri racionálnom a zodpovednom postoji by mali byť potrebné zmeny podporené i v parlamente. Či to bude vnímané ako súčasť predvolebnej kampane, či prípravy na voľby alebo nie, spoločnosť potrebuje zlepšenia a racionálne zmeny, dodal Figeľ.

Bude potrebné zredukovať rozsiahly program parlamentnej schôdze, ktorá je nevyhnutná. Veľa vecí ostane do budúcna, reagoval Figeľ na otázku, či v NR SR prejde odvodová a daňová reforma. Bugár dodal, že po utorňajšom hlasovaní SaS koaličná zmluva neexistuje. "To znamená, že všetko, aj v parlamente budeme musieť nanovo zvážiť," doplnil Bugár.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok