Navrhli disciplinárku pre Harabina, ktorý mal komentovať zásah

TA3 SITA
20.8.2018 16:24

Špeciálny prokurátor podal návrh na disciplinárne stíhanie sudcu Štefana Harabina. Podľa Dušana Kováčika sa vyjadril k procesným úkonom v živej veci bez toho, aby poznal spis. Údajne ide o kauzu známej postavy "alternatívnej" scény T. E. Rostasa. Sudcovská rada Najvyššieho súdu návrh posúdi v septembri.

Špeciálny prokurátor Kováčik žiada Sudcovskú radu Najvyššieho súdu, aby zvážila návrh disciplinárneho stíhania voči sudcovi Harabinovi a podal preto na radu aj podnet. "Sudcovská rada dostala podnet špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika na podanie návrhu na začatie disciplinárneho konania proti sudcovi najvyššieho súdu Štefanovi Harabinovi. Podnet s najväčšou pravdepodobnosťou prerokuje na svojom zasadnutí 11. septembra," potvrdila hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová. Dodala, že NS SR v tejto chvíli nevidí dôvod vec komentovať.

O záležitosti ako prvý informoval Denník N s tým, že dôvodom sú výroky Harabina v Slobodnom vysielači o kauze Tibora Eliota Rostasa a domovej prehliadky, ktorú u neho vykonala polícia. "Príde doba, keď aj ten Sivko či Pivko, bude raz trestne zodpovedný za túto nezákonnú domovku. Pretože tu už teraz, ako trestný sudca vám môžem povedať, že tu nebol ani jeden relevantný procesný trestnoprávny dôvod na to, aby o pol siedmej ráno pred maloletými deťmi s kukláčmi bola domovka. To je typická svojvôľa a zneužívanie právomocí verejného činiteľa. Hovorím vám to zodpovedne," komentoval podľa Denníka N domovú prehliadku Harabin s tým, že polícia prehliadku urobila, aby prekryla vraždu novinára Kuciaka a "učičíkala slniečkarov".

Domovú prehliadku u T. E. Rostasa vykonala polícia koncom februára v súvislosti s trestným stíhaním v súvislosti s článkom „Klin Židov medzi Slovanmi“, ktorý obsahoval protižidovské citácie viacerých historických postáv.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok