V Bratislave vyjdú do ulíc odporcovia homosexuality

TASR
24.5.2012 13:56

Pochod za ochranu manželstva, ktorý sa uskutoční na bratislavskom námestí SNP, chce vyzývať politikov na ochranu rodiny. Brojí aj proti chystanému ďalšiemu ročníku pochodu sexuálnych minorít Gay pride 2012.

V Bratislave vyjdú do ulíc odporcovia homosexuality

Vyzvať vládu a parlament, aby pripravili a prijali ústavný zákon o ochrane manželstva, rodiny a výchovy detí rodičmi, ktorý bude jasne definovať inštitút manželstva ako zväzok muža a ženy v prospech tradičného chápania rodiny, je cieľom 3. ročníka Pochodu za ochranu manželstva, rodiny a výchovy detí rodičmi a proti tohtoročnému Gay Pride. Ten sa uskutoční v sobotu 26. mája z bratislavského Námestia SNP.

Organizátori podujatia, ktorými sú Združenie pre ochranu rodiny a združenie Občania za Kresťanské hodnoty a tradície, zároveň vládu a parlament žiadajú, aby zabránili prijímaniu zákonov, ktoré by zrovnoprávnili verejnosti vnucované registrované partnerstvá, resp. homosexuálne manželstvá s manželstvami prirodzenými. Rovnako tak majú zabrániť adopcii detí homosexuálnymi pármi, "čím homosexuálni aktivisti zamýšľajú vytvoriť zdanie rodinného zázemia a tým pod rúškom 'rodičovskej lásky' duševne, fyzicky a duchovne devastovať deti".

Ďalšou požiadavkou je, aby sa zabránilo prijatiu legislatívnych úprav, ktoré by do škôl a do spoločnosti umožnili prienik informácií o homosexuálnom spôsobe spolužitia ako rovnocennej a rovnoprávnej alternatíve v sexuálnej výchove a orientácii detí už od predškolského veku. "Aby zabránili už aj na Slovensku neskrývaným požiadavkám kriminalizácie a trestania za tzv. homofóbiu – lož, ktorú podsúva EÚ a OSN celosvetovej verejnosti," znie posledná požiadavka organizátorov.

Zároveň upozorňujú, že homosexuálom nehovoria stop, "lebo sú to často zvedení a nešťastní ľudia, ktorí chcú utopiť hlas svojho svedomia v nemorálnom vyjadrení svojskej identity i formou GAY pochodov", ale hovoria stop homosexualite ako hriechu proti Bohu, "za ktorý je pri takejto forme prezentácie a presadzovania ich požiadaviek večné zatratenie".

"Záverom vyhlasujeme, že sme apolitické združenia a vyzývame všetky osoby, ktoré sa zúčastnia na našom pochode, aby sa zdržali akýchkoľvek prejavov príslušnosti k politickým stranám a iniciatívam a rešpektovali pokyny usporiadateľov," dodali organizátori.Informovali predseda Správnej rady Združenia pre ochranu rodiny Jozef Dupkala a Anton Hajný zo združenia Občania za kresťanské hodnoty a tradície.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok