V Česku vypukol obrovský požiar haly, počas zásahu sa prepadla strecha

TA3 TASR
17.8.2018 22:29

V areáli spoločnosti Ravak vyrábajúcej kúpeľňové vybavenie pri českom meste Příbram vypukol v piatok požiar výrobnej haly. Zamestnanci, ktorí sa tam nachádzali, sa stihli evakuovať, informoval spravodajský server iDNES.cz.

V Česku vypukol obrovský požiar haly, počas zásahu sa prepadla strecha
ČTK

Počas hasenia sa prepadla strecha haly, plamene tak bolo možné hasiť iba zvonku pomocou výškovej techniky. Požiar sa zaobišiel bez akýchkoľvek zranení - všetci zamestnanci sa po jeho vypuknutí stihli evakuovať. Príčina požiaru sa bude vyšetrovať, ako aj výška škôd, ktoré oheň spôsobil, uviedla hovorkyňa stredočeských hasičov Vladimíra Kereková. Server pribram.cz už v piatok informoval, že predbežné škody sa odhadujú na 50 miliónov českých korún (1,94 milióna eur).

Příbramský starosta Jindřich Vařeka spresnil, že podľa zamestnancov začalo horieť na stroji, ktorý postrekuje vane polyuretánom. Hasičom sa posledné ohnisko požiaru podarilo uhasiť v sobotu o šiestej hodine ráno. Na mieste požiaru zostala jedna profesionálna a jedna dobrovoľná jednotka pre prípad, že by sa plamene opäť rozhoreli, píšu Novinky.cz.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok