Horiace domy a mŕtve telá. Taliban chce ovládnuť afganské Ghazní

TA3 TASR
13.8.2018 19:22

Afganské jednotky vedú tuhé boje s hnutím Taliban o mesto Ghazní. Zahynulo pri nich už vyše tristo ľudí. Vládu v Kábule ofenzíva radikálov prekvapila. Na miesto už vyslala špeciálne jednotky.

Afganské bezpečnostné zložky pokračujú v bojoch proti povstalcom z radikálneho militantného hnutia Taliban po tom, čo ozbrojenci zaútočili na mesto Ghazní na východe krajiny. Afganské ministerstvo zahraničných vecí uviedlo, že do mesta boli vyslané posily, ktoré sa pokúšajú vytlačiť bojovníkov tohto islamistického hnutia.

Útok na Ghazní, hlavné mesto rovnomennej východoafganskej provincie, bol významnou ukážkou sily Talibanu, ktorý sa tam infiltroval a zaútočil naň z viacerých strán. Miestna polícia uviedla, že väčšinu povstalcov bojujúcich v Ghazní tvoria zahraniční bojovníci hnutia vrátane Pakistancov a Čečencov. Podľa polície doteraz v meste zahynuli stovky povstalcov.

Počas bojov v Ghazní od piatka zahynulo alebo zmizlo aj zhruba 100 afganských vojakov, informuje agentúra DPA s odvolaním sa na afganské špeciálne jednotky. Mŕtvi a nezvestní vojaci boli v nasadení priamo v meste i v okolitých okresoch.

Témy: Kábul Taliban
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok