Cséfalvayová nevidí dôvod odísť, reakcia SNS ju prekvapila

TA3 TASR SITA
8.8.2018 18:13

Predsedníčka zahraničného výboru NR SR Katarína Cséfalvayová nevidí dôvod na svoju rezignáciu. Priznala, že požiadavka SNS, aby vo funkcii skončila, ju prekvapila.

"Rokovanie výboru bolo zvolané so zámerom prijať stanovisko, ktoré potvrdí a podporí zahraničnú politiku tejto vlády, preto ma prekvapuje reakcia koaličného partnera. Nevidím dôvod dobrovoľne odísť z pozície predsedníčky zahraničného výboru a odovzdávať tak priestor politikom, ktorí spochybňujú napĺňanie priorít oficiálnej slovenskej zahraničnej politiky a jej hodnotové ukotvenie," uviedla v tejto súvislosti poslankyňa.

Zahraničný výbor NR SR prijal v stredu stanovisko, ktorým odmietol legitimizáciu anexie a okupácie Krymu návštevami ústavných činiteľov SR. Poslanci výboru tak urobili po tom, čo nezaradený poslanec Peter Marček prednedávnom navštívil Krym. Hlasovania sa zdržal len jeden z prítomných členov výboru, ostatní hlasovali za. Poslanci za SNS a Smer-SD sa však z účasti na výbore ospravedlnili.

Zvolanie výboru aj presadzovanie prijatia uznesenia zo strany Cséfalvayovej podľa národniarov "prebiehalo v príkrom rozpore s písomne dohodnutými pravidlami spolupráce koaličných partnerov". Konanie predsedníčky preto označili za nezlučiteľné s jej ďalším pôsobením v tejto funkcii.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok