Chystáte sa k Balatonu? Je tam nával, turisti spia aj v autách

TA3 TASR
7.8.2018 10:03

Uplynulý horúci víkend padali rekordy návštevnosti kúpalísk a pláží pri najväčšom maďarskom jazere Balaton, kde sú prakticky všetky ubytovacie kapacity obsadené. Turisti spia aj vo svojich autách, povedal pre agentúru MTI predseda Združenia cestovného ruchu Balatonu Henrik Hoffman.

Chystáte sa k Balatonu? Je tam nával, turisti spia aj v autách
SITA/AP (ilu foto)

BTSZ združuje 23 členských organizácií; v rámci nich takmer 3000 balatonských podnikateľov v oblasti cestovného ruchu. Podľa Hoffmanových slov je mimoriadny záujem o súkromné ubytovacie možnosti, pričom sa takto na cestovnom ruchu podieľajú aj obce, ktoré nie sú priamo pri jazere.

V týchto dňoch je takmer nemožné zohnať pri Balatone ubytovanie, povedal predseda a dodal, že mnohí turisti spia v autách, prípadne v stanoch postavených pri aute. Platené mestské pláže v Keszthelyi zaznamenali počas uplynulého víkendu nárast návštevnosti oproti priemernému letnému dňu o 30 percent. Najväčšie kúpalisko - Nagystrand v Siófoku s kapacitou 13.500 osôb - bolo minulý víkend takmer plné, avšak pre dažde tam počet návštevníkov zatiaľ mierne zaostáva za vlaňajším letom.

Maďarská meteorologická služba OMSZ vydala pre tento týždeň varovanie prvého stupňa pred horúčavami, ktoré platí pre celé územie krajiny s výnimkou Novohradskej, Boršodsko-abovsko-zemplínskej a Sabolčsko-satmársko-berežskej župy. V Západnom Zadunajsku sa podľa OMSZ môžu v utorok popoludní vyskytnúť miestne búrky s intenzívnym dažďom, krupobitím a víchricou - zmiernenie horúčav však neprinesú.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok