Trópy neustávajú, ohlásili ďalšiu vlnu horúceho vzduchu

TA3 TASR
6.8.2018 09:40

SHMÚ ohlásil na začiatok týždňa novú vlnu veľmi teplého vzduchu. Vo viacerých okresoch na juhozápade Slovenska v pondelok teplota opäť dosiahne 33 stupňov Celzia. Čaká nás najteplejší týždeň roka, ohlásili zas maďarskí meteorológovia.

Trópy neustávajú, ohlásili ďalšiu vlnu horúceho vzduchu
SITA/AP

Hydrometeorológovia vydali výstrahu prvého stupňa, ktorá platí od 13. do 18 h. "Vysoká teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov," informujú meteorológovia.

Výstraha sa týka okresov Pezinok, Senec, Dunajská Streda, Galanta, Šaľa Komárno, Nové Zámky, Levice, Krupina a Veľký Krtíš.

pocasie-screen_7f000001-fb06-6270.jpg

Tento týždeň bude v Maďarsku doteraz najteplejším obdobím tohto roka, varovala na svojej facebookovej stránke maďarská meteorologická služba OMSZ. Podľa nej je takmer isté, že niektorý deň od stredy do piatka padne rekord najvyššej dennej teploty tohto roka, ktorý s hodnotou 36,6 stupňa Celzia zaznamenali 29. júla v mestečku Budakalász v Peštianskej župe.

Meteorológovia zatiaľ nedokázali predpovedať, aká bude hodnota nového teplotného rekordu tohto roka, kedy budú horúčavy kulminovať, ani dokedy budú trvať. Tvrdia však, že tento týždeň sa teploty na mnohých miestach krajiny budú popoludní viac blížiť k 35 stupňom než k 30 stupňom Celzia.
Prechodné zmiernenie horúčav predpovedala OMSZ na noc z piatka na sobotu, ale iba v západných oblastiach Maďarska.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok