Procházka: KDH by sa malo poďakovať za ponuku a nechať ÚVO tak

TASR
22.5.2012 18:42

Kresťanskodemokratické hnutie (KDH) by po odmietnutí Petra Macha nemalo hľadať ďalšieho kandidáta na post predsedu Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO). Myslí si to poslanec KDH Radoslav Procházka.

Procházka: KDH by sa malo poďakovať za ponuku a nechať ÚVO tak
SITA

Podľa informácií TASR by sa mal predseda KDH Ján Figeľ v tejto veci kontaktovať s premiérom Róbertom Ficom (Smer-SD) ešte pred stredajším (23. 5.) rokovaním vládneho kabinetu.Procházka uvedené informácie potvrdiť nevedel. "Za týchto okolností by podľa môjho osobného názoru, nekonzultovaného na žiadnom straníckom grémiu, bolo dôstojnejšie poďakovať sa premiérovi za ponuku a nechať tak, KDH nie je odkázané na to, aby niekomu robilo či už fackovacieho panáka, alebo paraván," vyhlásil poslanec.

Predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD) 17. mája vyhlásil, že kandidát KDH na post predsedu ÚVO Peter Mach nespĺňa podmienku odbornosti a nesplnil ani podmienku, aby jeho nomináciu odobrili aj zamestnávatelia a ZMOS. "Ak sa chce vláda kontrolovať sama, treba to povedať rovno. Ak má na to sociálnych partnerov, treba to povedať rovno," reagoval v ten istý deň Figeľ.

"Asi si mysleli, že len čo si to rozdelia 'salámovo', budú zamestnávatelia aj ZMOS automaticky súhlasiť. Ale to odmietnutie pána Macha bolo veľmi jednoznačné, preto musia opäť začať rokovať. Tam nemôže byť stranícky nominant len preto, lebo ho nemajú kde inde umiestniť... V tomto okamihu musí (KDH) ponúknuť iné meno, pretože pán Mach je neprijateľný," vyhlásil Fico 17. mája.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok