Úspech pre slovenský film Tlmočník, v zámorí získal cenu kritikov

TA3 SITA
3.8.2018 13:52

Slovenský film Tlmočník Martina Šulíka získal v týchto dňoch na Festivale židovských filmov v San Franciscu Cenu filmových kritikov za Najlepší hraný film.

Úspech pre slovenský film Tlmočník, v zámorí získal cenu kritikov
TASR/Martin Turanovič

Filmoví publicisti vyzdvihli nielen jeho profesionálne spracovanie, ale aj herecké výkony. “Dúfame, že toto ocenenie majstrovsky nakrúteného a krásne zahraného filmu povzbudí široké publikum, aby ho vyhľadali,” uviedol pri vyhlasovaní člen Klubu filmových kritikov pôsobiacich v San Franciscu Bill Watters.

Martin Šulík neskrýval radosť. “Som veľmi rád z ocenenia na tomto festivale. Dúfam, že náš film publiku pripomenie, ako udalosti z II. svetovej vojny ovplyvnili nielen životy našich otcov, ale aj tie naše. V Európe sa mnohí snažia revidovať históriu a tvrdia, že holokaust nikdy neexistoval, ale manipulovanie s minulosťou je veľmi nebezpečné,” poznamenal režisér.

V hlavných úlohách svojrázneho slovensko-česko-rakúskeho road movie sa predstavili Jiří Menzel a rakúsky herec Peter Simonischek, ktorí sa ako nerovná dvojica - syn nacistického vraha a syn jeho obetí, spolu vyberajú na cestu po Slovensku, aby pátrali po dávnych udalostiach. Film, ktorý koprodukovali RTVS a ČT v spolupráci s rakúskou ORF, videlo od jeho premiéry v marci tohto roku v domácich kinách 16-tisíc divákov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok