Dodávka zrazu prešla do protismeru, zrážka pri Prešove má tri obete

TA3 TASR
3.8.2018 09:44

V obci Lada v okrese Prešov došlo v piatok o 4.30 h k smrteľnej dopravnej nehode. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová.

"Vodič dodávky značky Fiat Ducato, 28-ročný Stanislav z Vyšného Žipova, z doposiaľ neznámej príčiny prešiel do protismeru, kde sa zrazil s protiidúcim nákladným motorovým vozidlom značky Iveco Daily, ktorého vodičom bol 26-ročný Dávid zo Želmanoviec. Dávid bol podrobený dychovej skúške s negatívnym výsledkom, utrpel viacero zranení a vo vozidle bol sám. Stanislav na mieste zraneniam podľahol. V dodávke bolo celkovo deväť ľudí. Zranenia nezlučiteľné so životom utrpeli okrem vodiča aj ďalší dvaja spolujazdci, 40-ročný muž zo Skrabského a 45-ročný muž z Vranova nad Topľou," uviedla Ligdayová.

Presné okolnosti dopravnej nehody, ako aj miera zavinenia jej účastníkov sú podľa hovorkyne predmetom vyšetrovania. "Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Prešove začal trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia," dodala Ligdayová.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok