Trenčín v odvete triumfoval, nabudúce sa stretne s Rotterdamom

TA3 TASR
2.8.2018 19:53

Futbalisti AS Trenčín zvíťazili vo štvrtok v Myjave v odvetnom zápase 2. predkola Európskej ligy nad Górnikom Zabrze 4:1 a zabezpečili si postup do 3. predkola. V minulotýždňovom prvom zápase v Poľsku uspel slovenský zástupca 1:0. V 3. predkole sa zverenci trénera Ricarda Moniza stretnú s holandským Feyenoordom Rotterdam. Prvý zápas odohrajú Trenčania vo štvrtok 9. augusta na štadióne v Žiline, odveta je na programe 16. augusta v Holandsku.

Trenčín v odvete triumfoval, nabudúce sa stretne s Rotterdamom
SITA/Martin Medňanský

Teč do vlastnej siete

Domáci začali od začiatku ofenzívne, vypracovali si aj prvú šancu, Manceho však obrana Górnika dobre zablokovala. Poliaci odpovedali nepresnou strelou Žurkowského, ku ktorému sa odrazila lopta pred šestnástkou. V desiatej minúte sa k rozohrávke priameho kopu postavil Sleegers a po jeho prudkom centri tečoval Igor Angulo loptu do vlastnej siete.

Zaskočení Poliaci sa ešte nestihli poriadne spamätať, keď do šestnástky vnikol Hamza Čatakovič a ľavačkou poslal loptu do siete po druhý raz. Górnik mohol znížiť 15 minút pred koncom prvého dejstva, keď po rohovom kope neodpratali Trenčania loptu do bezpečia, ale následná strela spoza šestnástky skončila vysoko nad. Pred koncom polčasu ešte zaujala šanca Azanga, jeho strelu vyrazil Loska na rohový kop.

AS Trenčín - Górnik Zabrze 4:1 (2:0)

Góly: 20. a 90. Čatakovič, 10. Angulo (vlastný), 59. Azango – 61. Smuga.

Rozhodcovia: Hobber Nilsen - Ytterland, Bashevkin (Nór.), ŽK: El Mahdioui - Matuszek, 1897 divákov.

Trenčín: Šemrinec - Yem, Šulek, Lawrence, Skovajsa - Čatakovič, El Mahdioui (90.+ Van Arnhem), Zubairu - Sleegers, Mance (90.+ Umeh), Azango (86. Bukari)

Zabrze: Loska - Wolniewicz, Wisniewski, Suarez, Gryszkiewicz - Liszka (46. Smuga), Matuszek, Žurkowski, Urynowicz (46. Nowak) - Angulo, Jimenez (73. Ryczkowski)

Zveľadili náskok

Do druhého polčasu pripravil tréner Zabrze Marcin Brosz dve zmeny, ktoré mali pomôcť k obratu. V jeho úvode sa Poliakom darilo držať loptu na kopačkách, prvú šancu po prestávke si vypracoval po desiatich minútach, ale Angulo v dobre pozícii vystrelil slabo. Trenčín čakal na kontru a tá mu vyšla v 59. minúte.

Philip Azango po nej zvýšil už na 3:0. Górnik síce hneď z ďalšieho protiútoku znížil po zásahu Daniela Smugu na 1:3, ale v zostávajúcich minútach si zverenci Ricarda Moniza nielen že držali dvojgólový náskok, ale v závere ho ešte zveľadili po druhom góle Čatakoviča. Po záverečnom hvizde rozhodcu Hobber Nilsena tak na štadióne v Myjave zavládla postupová radosť.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok