Spielberg a Clintonová budú spolupracovať na televíznom seriáli

TA3 TASR
2.8.2018 10:51

Bývalá americká politička Hillary Clintonová a režisér Steven Spielberg spojili svoje sily na prípravu televízneho seriálu, ktorý bude adaptáciou kritikou ocenenej knihy od Elaine Weissovej s názvom The Woman's Hour: The Great Fight to Win the Vote.

Spielberg a Clintonová budú spolupracovať na televíznom seriáli
SITA/AP

Podľa týždenníka The Hollywood Reporter exministerka zahraničných vecí USA a kandidátka do prezidentských volieb z roku 2016 bude výkonnou producentkou pripravovanej série, ktorá vznikne v spolupráci so Spielbergovou spoločnosťou Amblin Entertainment.

Weissovej kniha, ktorá bola vydaná v marci, rozpráva o boji za ratifikáciu 19. dodatku americkej ústavy, bratovražedných nezhodách ohľadom toho, ako si zabezpečiť hlasy, a rasizme, ktorý ovplyvnil ženské hnutie za volebné práva. Seriál sa bude volať The Woman's Hour. Hoci meno scenáristu ešte nie je známe, predpokladá sa, že Clintonová sa bude podieľať na výberovom procese.

"Základom demokracie je volebná urna, a nezabudnuteľná kniha od Elaine Weissovej rozpráva príbeh o líderkách, ktoré na pozadí mocnej ekonomickej, rasovej a politickej opozície bojovali za volebné práva Američaniek, a uspeli," vyhlásila Clintonová.

Spielbergovým ostatným filmom je akčná dobrodružná snímka Ready Player One a jeho ďalším počinom na striebornom plátne bude nové spracovanie muzikálu West Side Story.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok