Kočner zostáva vo väzbe, súd verdikt o jeho prepustení odkladá

TA3 TASR
1.8.2018 11:52

Rozhodnutie, či podnikateľ Marian Kočner zostáva vo väzbe, oznámi sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici v najbližších dňoch. Marian Kočner je obvinený v kauze falšovania tzv. televíznych zmeniek za takmer 70 miliónov eur, čo on popiera.

Súd rozhodol v stredu po dvoch hodinách neverejného zasadnutia, na ktoré Kočner neprišiel. Podľa obhajcov je to jeho právo, ktoré využil. Ide o výsostne právnu argumentáciu a nebolo by účelné, aby bol obvinený prítomný pri výsluchu. Žiadajú prepustenie svojho klienta z väzby, ale akceptovali by aj nahradenie väzby istými obmedzeniami. Podľa nich dôvody väzby nie sú a postup orgánov činných v trestnom konaní označili za účelový.

"Uplynul iba mesiac od rozhodnutia Najvyššieho súdu SR, nevidím žiadnu podstatnú zmenu skutočností, ktoré by mali vplyv na prepustenie obvineného z väzby," reagoval prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Ján Šanta. Ako dodal, hoci ŠTS neviaže žiadna lehota, "sám som zvedavý, uznesenie budem netrpezlivo očakávať". Domnieva sa, že sa tak stane na budúci týždeň. Kočner je vo väzbe preto, aby nemohol pokračovať v trestnej činnosti.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok