Lipšic má čoskoro predstaviť novú stranu, volá do nej Rybníčka

HN, TASR
22.5.2012 10:39

Na spoločenskú objednávku po novej pravicovej strane, ktorá by prilákala sklamaných voličov bývalej koalície, sa údajne snaží reagovať exminister vnútra Daniel Lipšic. Podľa Hospodárskych novín sa v krátkom čase chystá predstaviť novú politickú stranu.

Lipšic má čoskoro predstaviť novú stranu, volá do nej Rybníčka
Foto: SITA

Do nového zoskupenia lákal aj trenčianskeho primátora Richarda Rybníčka, uviedli HN. Rybníček pre HN potvrdil, že jasnú odpoveď Lipšicovi ešte nedal. „Rozhovor s Danielom Lipšicom ma ešte len čaká.“ Dodal, že má informácie o novom projekte a naznačil, že sa na ňom zatiaľ zúčastňovať nebude. „V najbližšom období o vstupe do veľkej politiky neuvažujem. Chcem sa venovať mestu Trenčín a primátorskej pozícii.“ Rybníček chce opäť kandidovať na primátorskú funkciu. „A postavenie nezávislého kandidáta mi vyhovuje.“

Očakáva sa, že jej prípravu ohlási podpredseda KDH Daniel Lipšic koncom mája. Lipšic povedal, že o budúcnosti pravice sa bavil s viacerými politikmi, aj nestraníkmi. Sám odmieta hovoriť o novej strane, iba o vízii pre pravicových voličov. Lipšic postup konzultuje aj s vysokopostavenými politikmi z iných strán. Potvrdil, že sa stretol napríklad s exministrom kultúry Danielom Krajcerom zo SaS. Podpredseda SaS Juraj Miškov tiež pripustil, že debatuje o spoločnom postupe pravice, uvádzajú HN.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok