Zemetrasenie v Indonézii poničilo cesty, pátracie akcie pokračujú

TA3 TASR
30.7.2018 06:17

Na indonézskom ostrove Lombok pokračujú záchranné akcie po ničivom zemetrasení. Záchranári sa snažia dostať z najvyššej hory ostrova stovky uviaznutých turistov. Pri otrasoch prišlo o život najmenej 16 ľudí, ďalšie stovky utrpeli zranenia.

Záchranári na indonézskom ostrove Lombok sa vydali na pomoc vyše 260 turistom - vrátane zahraničných -, ktorí po zosuvoch pôdy spôsobených nedávnym zemetrasením uviazli v oblasti sopky Rinjani. S odvolaním sa na miestne úrady o tom informovala agentúra DPA. Pri zemetrasení s magnitúdou 6,4, ktoré Lombok a ostrovy v jeho blízkosti zasiahlo v nedeľu, prišlo o život najmenej 16 ľudí a 162 ďalších utrpelo zranenia.

Otrasmi bolo poškodených aj viac ako 1000 domov. Záchranárske tímy, v ktorých boli aj vojaci, policajti a lekári, v pondelok začali s výstupom na sopku, aby sa uviaznutých vysokohorských turistov pokúsili dostať do bezpečia. Miestne úrady predtým uviedli, že medzi viac ako 500 uviaznutými turistami je 358 cudzincov, z nich 174 z Thajska, 35 z Francúzska a 23 z Holandska. Mnohým sa zo zosuvmi zasiahnutých oblastí medzičasom podarilo dostať vlastnými silami.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok