Slovak Telecom je najzrelší na predaj, myslí si Malatinský

TASR
22.5.2012 10:20

Menšinový podiel SR v Slovak Telekome je podľa ministra hospodárstva Tomáša Malatinského spomedzi štátnych účastí "najzrelší" na predaj.

Slovak Telecom je najzrelší na predaj, myslí si Malatinský
TASR

"Možnosť štátu zasahovať do riadenia je v Telekome dlhodobo minimálna, a preto sa mi zdá zbytočné, aby tam mal nejaký podiel," uviedol pre Sme.

Podľa vlastných slov sa o tejto možnosti rozprával s premiérom Robertom Ficom zatiaľ len "akademicky", a to v súvislosti s možnosťou realizovať predaje prostredníctvom burzy cenných papierov. Takýto postup privatizácie by bol totiž podľa Malatinského oveľa transparentnejší. "Vyhli by sme sa otázkam, prečo sme to predali tomu či onomu, či náhodou neprišiel niekto s nejakým kufríkom. Keď je to na burze, tak kufrík nepomôže," vysvetlil.

Prípadný zisk štátu z predaja menšinového 49-% podielu v Slovak Telekome bližšie nekonkretizoval. Za možný však označil výnos na úrovni jednej miliardy eur, plánovaný ešte exministrom hospodárstva Jurajom Miškovom zo SaS.

Vo vzťahu k možnej privatizácii štátnych teplárenských spoločností šéf rezortu hospodárstva zatiaľ nemá k dispozícii žiadnu koncepciu, ktorá by takýto postup podporovala. "Strana, ktorá voľby vyhrala, mala v programe, že privatizovať nebude, to musíme rešpektovať. Nevylučuje sa tam dohoda na účasti miest v teplárňach. Projekt však ešte nie je spustený," dodal Malatinský.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok