Na Sheeranovom koncerte skolabovalo vyše 300 fanúšikov

TA3 TASR
26.7.2018 21:50

Na stredajšom koncerte Eda Sheerana v Hamburgu, na ktorý prišlo 80.000 ľudí, postihli v dusnom teple kolapsy asi 330 hudobných nadšencov. Tucet z nich preventívne previezli do nemocnice.

Na Sheeranovom koncerte skolabovalo vyše 300 fanúšikov
SITA/AP

Rekordné denné teploty, rekordnú spotrebu vody, zvyšujúci sa výskyt nebezpečných modrých rias vo vodných plochách v Hesensku i Meklenbursku-Predpomoransku, ale aj lesné požiare, ktoré zachvátili medzičasom územie s rozlohou celkove 150 hektárov, hlásili vo štvrtok z Nemecka.

Najmenej pre ôsmich ľudí sa od utorka stalo osudným kúpanie v spolkových krajinách Bavorsko a Dolné Sasko. Nemeckí biológovia varujú aj pred nebezpečenstvom úhynu rýb, odborníci upozorňujú na riziká úpalu psov. Vlna horúčav, pred ktorou opakovane varovali nemeckí meteorológovia, zasiahla fakticky celú krajinu a - aj keď s prestávkami - potrvá ešte istý čas. Informovali o tom internetové vydanie denníka Bild, ako aj Stredonemecký, Severonemecký a Západonemecký rozhlas

Vysoké teploty sa podpísali vo štvrtok aj pod poškodenie diaľnice A1 v severonemeckých Brémach. Hlavný jazdný pruh smerom na Osnabrück preto z bezpečnostných dôvodov uzavreli. S opravou komunikácie sa začne v piatok ráno.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok